Zničení Třeště.

15.04.2013 13:50

Další víkend a další derby. Cerekvičtí přivítali Třešť tentokrát ve své sportovní hale a v sobotu 13. dubna chtěli potvrdit svou vítěznou sérii.

Domácí Cerekev tentokrát neponechala nic náhodě a především díky velmi pevné defenzivě hned od začátku zápasu navyšovala skóre. O neprostupnosti obrany a velmi dobré poziční hře brankáře Smrčky svědčí i to, že první střelou Třeště mezi tyče byl až sedmimetrový hod v 11. minutě utkání. I přesto, že se Cerekvičtí v útoku neprosazovali s tak vysokou střeleckou úspěšností jako minulý týden v Třešti, branky na jejich účtě přibývaly mnohem rychleji než hostům. Výsledkem bylo poločasové vedení s rozdílem větším než počet vstřelených branek hostí.

I ve druhé půli Cerekev jasně dominovala. Povedené kombinační akce však stále poměrně často končily úspěšným zákrokem hostujícího Pivoňky. Pevná obrana domácích pak nepřipouštěla žádné zdramatizování utkání. Když už se zdálo, že se střelecké štěstí konečně obrací k Třešti čelem, tak přišlo střídání v cerekvické brance a střídající Dvořák inkasoval za druhou polovinu druhého poločasu již jen třikrát, a to poslední dvě branky Třeště již padly v uvolněné atmosféře v poslední minutě. Domácí střelci naopak pravidelně přidávali další a další úspěchy. Cerekev tak suverénním způsobem deklasovala Třešť, přičemž patnáctibrankový rozdíl je možná pro hosty až příliš krutý. Domácí ovšem byli ve všem lepší, a hostům se oproti minulému týdnu nedařily ani silové individuální průniky a nepřálo ani štěstí, které je drželo v minulém utkání dlouho ve hře.

Zvýšené sebevědomí Cerekvických prověří v neděli 21. dubna večer vedoucí Nové Veselí, které Cerekvi připravilo její jediné dvě porážky. Pokud se Cerekev chce pokusit o postup do druhé ligy, nemůže si již další zaváhání dovolit.

 

Elektronická verze zápisu je dostupná na stránkách krajského svazu házené Vysočiny:

https://vksh.chf.cz/match_report.aspx?id=24254

 

Dolní Cerekev – Třešť  32 : 17 (15 : 7)

Sestava a branky {střely}: Dvořák Zdeněk {7 zákroků - 11 střel}, Jakub Smrčka {8 zákroků - 21 střel} – Houček Jiří 4 {8}, Jetleb Kryštof 2 {6}, Jirsa Vojtěch 8 {11}, Jurčeka Martin 4 {4}, Kameník Petr 2 {6}, Koníř Lukáš 3 {5}, Mašek Martin 2 {10}, Němec Ondřej 2 {2}, Protasenja Ivan 3 {8}, Šmahel David 2 {2}.

Úspěšnost střelby: 51,6%; Úspěšnost zákroků brankářů: 46,9%.

Sedmičky: 0/0 – 3/4.  Vyloučení: 4 – 3.

 

 

Novinky

Reparát složen.

29.09.2010 17:35
 V Dolní Cerekvi bylo 25.září k vidění mnoho zajímavého. Kolem poledne svatba jednoho z házenkářů a odpoledne zahajovali cerekvičtí...
<< 23 | 24 | 25 | 26 | 27