Úspěch starších žáků!

25.03.2011 16:28

 V út. 22. – čt. 23. se konalo republikové finále Poháru AŠSK ČR v házené ZŠ kategorie chlapců a dívek žáků 8. a 9. tříd.

Pořadatelem této republikové akce byla ZŠ Velká Bystřice u Olomouce a AŠSK ČR (Asociace školních sportovních klubů  www.assk.cz)

Organizátoři se pořadatelství zhostili na výbornou:

– utkání se hrála ve dvou halách ve Velké Bystřici

- ubytování a stravování ve škole

- téměř 200 účastníků

Závěrečného turnaje se zúčastnilo 6 dívčích a 6 chlapeckých škol (družstev).

 

Cesta na tento turnaj pro chlapce ZŠ Dolní Cerekev nebyla jednoduchá – museli jsme vyhrát okresní kolo – turnaj se konal v domácím prostředí nové dolnocerekvické haly.

V krajském kole jsme museli překonat vítěze okresu Žďár – Nové Veselí a Nížkov a v kvalifikaci porazit vítěze Jihomoravského kraje – Ivančice.

Již samotný postup na „republiku“ byl pro naše chlapce úspěchem. Družstvo ZŠ tvořili hráči oddílu házené TJ Sokol Dolní Cerekev. Je to výborná parta a silný házenkářský ročník v našem oddílu.

Na republikovém finále jsme ve skupině narazili na silné Zubří a prohráli 27 : 17 a porazili ZŠ Na Beránku Praha 27 : 13, což nás posunulo do semifinále, kde jsme podlehli Jičínu 23 : 18.

V utkání o bronz na nás čekala domácí V. Bystřice. Zaplněná bystřická hala podporovala domácí kluky. Na zápas jsme se dobře připravili. Když jsme došli tak daleko, chtěli jsme přivést medaili! Kluci podali jeden z nejlepších výkonů na turnaji, rozhodla vůle, nasazení a kvalitní kolektivní výkon. Na turnaji jsme získali i jedno individuální ocenění, hráč ZŠ Dolní Cerekev  Ondřej Veselý byl vyhlášen s 34 brankami nejlepším střelcem turnaje.

 

Během turnaje si svými výkony a vystupováním chlapci Dol. Cerekve získali respekt a uznání ostatních družstev i návštěvníků turnaje.

(perlička – ptali se mě, kde mají Cerekev hledat na mapě …)   

 

ZŠ Dolní Cerekev zanechala na Moravě dobrý dojem a výborně reprezentovala Kraj Vysočina

 

Pořadí chlapci:

  1. ZŠ Zubří
  2. Gymnázium Jičín
  3. ZŠ Dolní Cerekev
  4. ZŠ Velká Bystřice
  5. ZŠ Starý Plzenec
  6. ZŠ Na Beránku Praha         

 Pořadí dívky:

  1. ZŠ Zlín
  2. ZŠ Olomouc
  3. ZŠ Praha
  4. ZŠ Plzeň
  5. ZŠ Velké Meziříčí
  6. ZŠ Velká Bystřice

 

Zdeněk Veselý trenér házené v Dolní Cerekvi

tel. 776 74 62 82   vesely@sps-jia.cz

Novinky

Střelecká impotence.

02.05.2013 12:47
Cerekev v sobotu 27. dubna přivítala ve své hale svého podzimního oblíbeného soupeře, domácí totiž dokázali Velké Meziříčí v uplynulém půl...

Chybělo málo…

22.04.2013 11:31
Po dvou výhrách s Třeští prověřilo Cerekvické v neděli 21. dubna večer vedoucí Nové Veselí, které Cerekvi připravilo její jediné dvě...

Zničení Třeště.

15.04.2013 13:50
Další víkend a další derby. Cerekvičtí přivítali Třešť tentokrát ve své sportovní hale a v sobotu 13. dubna chtěli potvrdit svou vítěznou...
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>