Třešťský turnaj 2011.

17.08.2011 07:04

Příprava házenkářů Dolní Cerekve pokračovala tradičním turnajem v Třešti. Těsně před začátkem turnaje se odhlásilo družstvo z Kutné Hory. Mužské celky tedy podle plánu čekaly tři zápasy ve skupině a čtvrtý zápas o umístění. Zápasy byly naplánovány na 2x15 minut.

 

Na úvod turnaje čekal na Cerekev asi nejsilnější soupeř – Soběslav, která hraje sice pouze Jihočeský přebor mužů, ale praktikuje nepříjemnou silovou házenou. Hned v úvodu zápasu se pěkně zajiskřilo, když soběslavský Dřevo dost nešetrně fauloval postupně tři cerekvické hráče. Hra Cerekvických trpěla nepřesnostmi, proto i díky šťastným brankám Soběslavi prohrála Cerekev první poločas o gól. Druhá půle přinesla zlepšení obranné fáze Cerekve a následné brejky, které ovšem končily nepřesnými přihrávkami, případně zakončením mimo bránu. Výsledkem zlepšené hry byly tři inkasované branky za celý poločas. Ani závěrečný nápor Cerekve však zasloužené vyrovnání nepřinesl a Cerekev si hned na úvod turnaje připsala nepříjemnou jednobrankovou prohru.

Dolní Cerekev – Soběslav  8:9 (5:6)

Branky Cerekve: Mašek 2, Jirsa P. 2, Protasenja 2, Dvořák Zb. 1, Houček 1.

 

Druhým turnajovým soupeřem Cerekvických byla Třešť „B“. „Béčko“ Třeště bylo složené převážně z hráčů starších ročníků. „Béčko“ se před zápasem s Cerekví postaralo o malé překvapení, když porazilo třešťský „A“ tým. „Áčko“ následně porazilo Soběslav, a situace ve skupině se tak zajímavě zamotávala. Cerekvičtí vstoupili do zápasu s „béčkem“ aktivněji a diktovali tempo. Ke konci první půle ovšem Cerekev polevila a Třešť okamžitě snížila na rozdíl jediné branky. Ve druhém poločase vzal na sebe větší díl zodpovědnosti v útoku Protasenja, který se se svými šesti brankami postaral o klidnou výhru Cerekve.

Dolní Cerekev – Třešť „B“  13:9 (7:6)

Branky Cerekve: Protasenja 6, Jetleb K. 2, Dvořák Zb. 1, Houček 1, Jirsa V. 1, Kameník P. 1, Němec 1.

 

První hrací den končila Cerekev soubojem s Třeští „A“. Úvod zápasu připomínal závěr utkání s „béčkem“. Cerekvičtí perfektní obranou Třešťské deprimovali a bez problémů zakončovali rychlé protiútoky. V sedmé minutě se za stavu 4:0 pro Cerekev přihnala do Třeště průtrž mračen. Celé asfaltové hřiště bylo pod vodou a při pohledu na nebe nebyla šance, že silný déšť v dohledné době přestane. Direktoriát turnaje se proto rozhodl zápas přerušit a dohrát v neděli ráno. Místo finálového programu se tedy v neděli pouze dohrávaly skupiny jak ženské, tak mužské části.

Po dohodě obou soupeřů se nedělní zápas opakoval celý, nezačínalo se tedy od stavu 4:0, ale od stavu 0:0 a hrálo se celých 30 minut. Nedělní úvod byl ale jako přes kopírák, a když se v sedmé minutě ujali Cerekvičtí vedení 4:0, ozývaly se z hlediště názory, že by zase mělo začít pršet. I přesto, že Cerekev v závěru poločasu polevila, neměla Třešť na zdramatizování zápasu sebemenší šanci. Když už se před kvalitní obranu dostali Třešťští ke střelbě, zastavil je téměř bezchybný cerekvický brankář Jakub Smrčka. Právě výkon v tomto zápase vynesl Smrčkovi titul nejlepšího brankáře turnaje. Ve druhé půli pokračoval koncert Cerekvických, který vyústil desetibrankovou výhrou.

Dolní Cerekev – Třešť „A“  15:5 (6:2)

Branky Cerekve v součtu se sobotním nedohraným duelem (celkové skóre tedy 19:5): Jirsa V. 5, Houček 4, Jetleb K. 2, Jirsa P. 2, Kameník P. 2, Dvořák Zb. 2, Protasenja 1, Mašek 1.

 

Posledním zápasem turnaje byl souboj Soběslavi s Třeští „B“. Celý zápas byl vyrovnaný, což Cerekvi hrálo do karet. Jakákoliv ztráta Soběslavi by totiž Cerekvickým vynesla vítězství na turnaji. Ke konci zápasu se dokonce Třešť ujala vedení, následná chyba v obraně ovšem brzy přinesla vyrovnání. Ukvapená střela Třešťských v poslední minutě dala šanci na výhru Soběslavi. Jihočeši si zkušeně připravili deset sekund před konce devítimetrový hod a jejich nejlepší střelec Dřevo svůj podstřel přes bloky procedil do brány. Soběslav se tak stala vítězem turnaje a na Cerekev zbylo druhé místo.

 

Celkové statistiky z třešťského turnaje:

Sestava a branky {střely}: Dvořák Zdeněk {4 zákroky - 10 střel}, Smrčka Jakub {20 zákroků - 37 střel} – Dvořák Zbyněk 4 {5}, Houček Jiří 6 {10}, Jetleb Kryštof 4 {8}, Jirsa Petr 4 {7}, Jirsa Vojtěch 6 {13}, Kameník Petr 3 {6}, Koníř Lukáš 0 {6}, Mašek Martin 3 {4}, Němec Ondřej 1 {1}, Protasenja Ivan 9 {19}, Řáda Martin 0 {0}, Troják David 0 {1}.

Úspěšnost střelby: 50,0%; Úspěšnost zákroků brankářů: 51,1%.

Novinky

Pouťový program v Dolní Cerekvi.

04.07.2013 10:30
V sobotu 20. 7. proběhne v Dolní Cerekvi od 8:30 tradiční Pouťový turnaj v házené. Mezi pozvanými celky opět nechybí Havlíčkův...

Outsider udolán i počtvrté.

03.06.2013 13:16
Dolní Cerekev ukončila premiérovou sezonu Ligy Vysočiny zápasem v Bystřici nad Pernštejnem. Nejméně oblíbený soupeř Cerekvických opět...

Hubená výhra s posledním.

16.05.2013 11:56
Domácímu zápasu mužů Dolní Cerekve s Bystřicí nad Pernštejnem opět předcházel velmi zajímavý souboj dorostenců s celkem z Rožnova pod...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>