Cerekvičtí v Ivančicích prostě nevyhrají

22.04.2010 09:31

Netradičně v pátek večer, v klasický tréninkový čas, odehráli hráči Dolní Cerekve a domácích Ivančic vzájemný mistrovský zápas. Cerekvickým házenkářům chyběl jejich nejlepší střelec, přesto chtěli domácí pozlobit a body neodevzdat lacino.

V úvodu zápasu předváděli hosté lepší házenou, domácí drželi krok jen zásluhou své obrovité levé spojky. Když už našli Cerekvičtí recept na ubránění tohoto střelce, přestalo se jim v koncovce dařit také. Svědčí o tom i skóre 4:1 z posledních 12 minut první půle.

Střelecký výpadek si přenesli hosté i do druhé půle, a domácí tak mohli v klidu hrát svou velmi tvrdou a pomalejší hru. V úvodu druhé půle musel také po úderu do hlavy odstoupit do té doby nejlepší střelec hostí Jirsa. Tato situace ovšem Cerekvické semknula, a když konečně přišla i série zákroků hostujícího brankáře, nastartovala Cerekev ke stíhací jízdě. Skóre se poměrně brzy začalo „tahat o gól“. Poslední desetiminutovku však opět měli lepší domácí, kteří se prosazovali především silou a vyloženě přetlačili Cerekvické na brankovišti. Opakovaně tak slavil úspěch styl „staré házené“ s množstvím tvrdých osobních soubojů a provokací, obranou na hranici zranění hráčů a lepší fyzické parametry Ivančických.

„Dostali jsme hodně poměrně laciných gólů, sice střely ze šestky, ale mohl jsem je mít. Navíc jsem kazil v rozehrávce,“ hledal důvody porážky především u sebe cerekvický brankář.

Dolní Cerekev tak vinou pokažených závěrů obou poločasů přišla jednak o cenné body, ale také o prolomení dlouhodobé statistiky, protože naposledy se mužům podařilo v Ivančicích vyhrát na jaře 1993!

Elektronická verze zápisu je dostupná na stránkách Jihomoravského svazu házené:

https://www.jmsh.chf.cz/match_report.aspx?id=4971&cmpid=151

 

Dolní Cerekev – Ivančice  23 : 26 (9 : 12)

Sestava a branky: Dvořák Zdeněk – Dvořák Zbyněk 4, Jetleb Kryštof 0, Jirsa Vojtěch 3, Kameník Karel 0, Kameník Petr 1, Koníř Lukáš 0, Mašek Martin 4, Nagy Petr 4, Protasenja Ivan 5, Šmahel David 2.

Sedmičky: 0/1 – 7/7. Vyloučení 6:3.

Střelecké statistiky ze zápasu máme nekompletní, proto je v tomto komentáři výjimečně neuvádím. 

Novinky

Pouťový program v Dolní Cerekvi.

04.07.2013 10:30
V sobotu 20. 7. proběhne v Dolní Cerekvi od 8:30 tradiční Pouťový turnaj v házené. Mezi pozvanými celky opět nechybí Havlíčkův...

Outsider udolán i počtvrté.

03.06.2013 13:16
Dolní Cerekev ukončila premiérovou sezonu Ligy Vysočiny zápasem v Bystřici nad Pernštejnem. Nejméně oblíbený soupeř Cerekvických opět...

Hubená výhra s posledním.

16.05.2013 11:56
Domácímu zápasu mužů Dolní Cerekve s Bystřicí nad Pernštejnem opět předcházel velmi zajímavý souboj dorostenců s celkem z Rožnova pod...
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>