Chybělo málo…

22.04.2013 11:31

Po dvou výhrách s Třeští prověřilo Cerekvické v neděli 21. dubna večer vedoucí Nové Veselí, které Cerekvi připravilo její jediné dvě porážky. Před tímto utkáním sehráli Novoveselští ve své hale vyrovnanou prvoligovou bitvu s dosud suverénním Zlínem a jako první ho dokázali porazit. Na vysoké tempo týmů ze špičky druhé nejvyšší soutěže pak navázalo i utkání s Cerekví.

V minulých utkáních těchto dvou celků měla Cerekev vždy problém hned od úvodu s agresivitou a rychlostí soupeře a většinou, než se Cerekvičtí adaptovali na vyšší rychlost, již znatelně prohrávali a velmi těžko tuto ztrátu doháněli. V neděli Cerekev ve hře hned od začátku udržel dobrý výkon brankáře Dvořáka, který několikrát zlikvidoval nejen první střelu, ale následně i dorážku domácích. Hosté brzy vyrovnali hru i skóre. Ze zápasů s Třeští si i do Veselí přivezli sebevědomý házenkářský styl. Oba celky umně kombinovaly a brankáři na obou stranách měli co dělat, aby skóre příliš rychle nenarůstalo. Série neproměněných vyložených šancí pak připravila Cerekev o remízový poločasový výsledek. Zkažený brejk pak měl za následek stejnou situaci na druhé straně, kterou ovšem domácí dokázali přetavit v branku.

Ve druhé půli musela Cerekev dotahovat manko z konce té první. Domácí si však i přes svůj poměrně nízký věk zkušeně drželi mírný náskok. V polovině druhého poločasu dokonce manko Cerekve narostlo kvůli jejich dvojitému oslabení až na pětibrankové. Následně ovšem hosté zabrali a skóre opět zkorigovali. Začal se ovšem opět ozývat problém s proměňováním i těch nejlepších střeleckých pozic podtržený tím, že Veselským se podařilo přes defenzivu doslova procedit několik branek. Na hluchou pasáž domácích odpověděli hosté stejně a nabídnutou výhodu nevyužili. S blížící se koncovkou se ovšem náskok domácích ztenčoval až na stav 30:29 v 58. minutě utkání. Cerekev ovšem za poslední dvě minuty nedokázala mimo jiné proměnit ani čtyři náskoky ze šestky, a když domácí opět i přes teč brankáře proměnili sedmimetrový hod, odjížděli hosté nakonec bez bodu.

Dobrý a pohledný výkon budou chtít Cerekvičtí znovu předvést i před domácím publikem v sobotu 27. dubna, kdy od 17 hodin přivítají Velké Meziříčí.

 

Elektronická verze zápisu bude dostupná na stránkách krajského svazu házené Vysočiny:

https://vksh.chf.cz/match_report.aspx?id=_____

 

Dolní Cerekev – Nové Veselí „B“  29 : 31 (11 : 15)

Sestava a branky: Dvořák Zdeněk – Houček Jiří 4, Jetleb Kryštof 4, Jirsa Vojtěch 5, Jurčeka Martin 4, Kameník Petr 4, Koníř Lukáš 1, Mašek Martin 1, Němec Ondřej 2, Protasenja Ivan 3(2), Šmahel David 1.

Sedmičky: 2/2 – 4/4.  Vyloučení: 5 – 2.

Podrobnější statistiky utkání nejsou k dispozici.

Novinky

Historie se neopakovala.

04.09.2013 14:13
Posledního srpna odstartovali muži Dolní Cerekve svou cestu házenkářskými soutěžemi v sezoně 2013-14. Stejně jako loni začala sezona zápasy...

Pouťový turnaj 2013 v Dolní Cerekvi

23.07.2013 10:28
Skupina A: Dolní Cerekev – Pelhřimov               11:7 (5:0) Pelhřimov - Havlíčkův...

Nasazení týmů do soutěží ČSH v sezóně 2013/14.

16.07.2013 08:41
Na stránkách Českého svazu házené bylo zveřejněno nasazení mužských týmů do soutěží organizovaných ČSH v následující sezóně a termín úvodního kola...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>